9. Божићни турнир у Малом фудбалу - 2011

У недељу  09.01. завршено  је традиционално девето дружење деце у организацији Комисије за спорт -Месне заједнице Качарево у виду Божићног  турнира у малом фудбалу под називом “Качарево-2011”
На паркету качаревачке хале спортова од 27 децембра до 09 јануара дружило се, забављало и играло више од 320 дечака, узраста 6-18 година.
Такмичарски  део турнира је био подељен у пет старосних категорија  учествовало је 30 екипа.
Сваког другог дана турнира играле су се ревијалне утакмице дечака рођених 2002,2003 и млађих између качаревачких дечака школе фудбала ФК “АС” Качарево и КМФ Краљевићево, који су на крају испраћени аплаузом и награђени признањима и спортским мајицама од стране организатора МЗ Качарево .
У такмичарском делу турнира окупило се оно најбоље што општина Панчево има. Било је ту  играча ФК Црвене Звезде, ОФК Београда, ФК БСК –Борча, ФК Динама, ФК Јединства, а куриозитет је да је на турниру играо и играч познатог  шведског клуба Гетеборг – Алексеј Николајев.
Играли су и дечаци из Јабуке, Црепаје, Банатског Новог Села, Долова, Глогоња, Падине,Опова, Качарева…
На турниру је играло и неколико репрезентативаца Србије у свом узрасту.  Заиста је имало шта да се види.

Дечаци су се надметали 9 такмичарских дана трајања турнира, а на трибинама качаревачке хале која је била лепо попуњена свих дана трајања турнира у публици су се могли  видети и задовољне бабе, деде, мајке и  очеви дечака учесника турнира.
Задњег финалног дана у свим категоријама добијени су победници по старосним категоријама.
У категорији дечака рођених 2000 и 2001 године тријумфовали су дечаци Ненада Стојчића,  ОФК Стенли из Глогоња који су у финалу победили Краљевићево са 1:0.
У категорији 1998 и 1999 годишта у финалу су се састали дечаци Манчестер Ситија и Ред Булла 98. Обе екипе су биле састављене од дечака  АС-а и Краљевићева, а победила је екипа Манчестер Ситија 1:0.
Код  дечака рођених 1996 и 1997 године најбоља је била екипа Тобџије , коју су чинили  пионири Динама из Панчева. Они су савладали кацаревацки Јанг Бојс  са 4:1.
У конкуренцији средњошколаца у млађој категорији дечака рођених 1994 и 1995 године Кариоке су биле боље од Амигоса и победиле 3:2. Оба тима су била састављена од играча кадета Динама.
Код најстарих у категорији 1992 и 1993 годишта најбољи су били Гаучоси , и тако поновили успех са ВИИ Божићног турнира на коме су такође тријумфовали. Сјајна екипа бивших играча Динама , који данас наступају и за клубове савезног ранга такмичења, а неки од њих већ наступају и у сениорској конкуренцији.
Гаучоси су у финалу победили екипу Техношпеда, у којој наступа неколико играча Црвене Звезде са 3:2.
Свих девет дана турнира виђен је допадљив фудбал, са пуно лепих акција, дриблинга и голова.
Струцни жири имао доста мука да међу толико квалитетних дечака одабере најбоље појединце 9. Божићног турнира за млађе категорије „Качарево-2011“.
Најбољи  голман турнира је био Дарко Тошић, голман екипе Ветеринарска станица Панчево.Изузетно је бранио на свим утакмицама.
Најбољи стрелац турнира са 12 постигнутих голова је Александар Дивљачки , члан ОФК Стенли .
Дечак , рођен 2000 године који се истакао не само по головима, него и по асистенцијама и квалитетној игри, а краси га маштовитост и разноврстаност  у игри.
Титулу нај-играч турнира понео је Стефан Чикић,  кадет Црвене Звезде у којој игра већ 6-7 година. Красе га добра техника, брзина и убојита левица.
У име организатора и стручног жирија турнира награде екипама финалистима  и најбољим појединцима  уручио је дипл. виши фудбалски тренер Слободан Анђеловић-Спаске.
Све утакмице турнира квалитетно  је судио Саша Илић судија ПФС Панчева .
Председник Комисије за спорт  Ненад Лакушић је водио рачуна да све протекне како и приличи манифестацији Божићног турнира у организацији Месне заједнице Качарево.
За записничким столом стандардна екипа Наковски Мите, Бранко Ђорђијевски и Милан Митић-Дене, водила је рачуна о регуларности такмичења.
Техничку подршку турниру и ове године пружила је школа фудбала ФК „АС“ Качарево.
Завршног дана турнира свих 120 дечака, учесника финалних утакмица  је добило награде од организатора МЗ Качарево у виду признања, пехара, медаља и спортских мајица, тако да су сви задовољно напустили халу спортова са жељом да се виде и друже уз фудбал и на 10. јубиларном Божићном турниру „Качарево-2012“.

Извештај и резултати са 9. Божићног турнира 2011.