Извештај и резултати са 9. Божићног турнира 2011.

У сусрету за III место : ФК “АС Качарево”- ФК “Смедерево”  1:1 (пеналима 2:3)
Финална утакмица: ФК “Партизан”-Београд – ФК”Борац” Бања Лука 5:1
У првој полуфиналној утакмици састали су се дечаци два српска суперлигаша из Београда и Смедерева.Ученици прослављеног интернационалца Дарка Тешовића у црно-белим дресовима сигурном и ефикасном игром су надиграли своје вршњаке из Смедерева и пласирали се у финале.
У другој утакмици дечаци бањалучког Борца савладали су су дечаке АС-а  са 4:0. Домаћини , дечаци у жуто-црним дресовима добро су се носили са физички крупнијим и снажнијим противником. Али после грешке у одбрани и примљеног првог гола постали су свесни да је финале за њих изгубљено.
У сусрету за ИИИ место против Смедереваца дечаци АС-а су пружили квалитетнију игру, до задњег минута су водили и имали резултат који им доноси ИИИ место, а онда шок- аутогол ! Изједначење 1:1.Уследио је  пенал рулет, а више среће су имали мали оклопници и славили пеналима са 3:2.
Славље и ерупција одушевљења дечака у плавим дресовима које са клупе предводи Далибор Ћорлука  је било велико.
Тренерима Слободану Анђеловићу и Ненаду Стојчићу било је потребно много времена да поврате своје ученике који су сузних очију отишли у свлачионицу.
У великом финалу састала су се дечаци два водећа клуба у својим лигама на овим просторима.Водећи тим Премијер лиге БиХ , ФК “Борац” из Бања Луке и београдски Партизан који држи челну позицију српске Суперлиге.
Наследници најбољих клубова на овим просторима у Качареву су одлучивали ко ће се радовати пехару и наградама намењених победнику 9.међународног турнира “АС Качарево-2011”.
Пулени у црвено –плавој опреми искусног тренера Горана Радојковића су добро отворили утамицу и повели против црно-белих. Али испоставило се да је то све што су могли да ураде против дечака Партизана који су маштовитом, брзом и  прецизном пас игром сломили противника и сасвим заслужено пехар намењен победнику турнира одлази у Хумску.
Признања, дипломе и пехаре турнира тимовима и најбољим појединцима је уручио идејни творац клуба и турнира “АС Качарево”, дипл. виши фудбалски тренер Слободан Анђеловић Спаске.
По оцени стручног жирија за најбољег играча турнира “АС Качарево – 2011” проглашен је Немања Стојић  из ФК Партизан.
Ласкаву титулу нај-стрелац турнира је понео Лука Цуцин  из ФК “Партизан” са 5 постигнутих голова.
Најуспешнији чувар мреже био је Саша Јерчић из качаревачког АС-а.
Медаљу и диплому турнира “АС-2011” као најмлађи учесник добио је Данило Амповски , члан АС-а, рођен 2004 године.
На овом турниру започета је најављивана стручно-техничка сарадња клубова АС и Стенли а тренери ових клубова Слободан Анђеловић Спаске и Ненад Стојчић –Жућа се надају да ће се у будућим заједничким акцијама подићи квалитет рада у оба клуба.
Све утакмице ревијалног и такмичарског дела турнира су у добро водиле  судије ПФСО Панчево Александар Алексић и Саша Илић.
Да све протекне у најбољем реду су се побринули и за записничким столом су се налазили секретар клуба Душан Терзић, Наковски Мите и Драган Пивљанин испред компаније Ђак који је уједно био и конферансије турнира.
Пријатељи овогодишњег традиционалног ИX међународног турнира “АС Качарево – 2011” су били: Град Панчево, комисија за спорт МЗ Качарево, ФСО Панчево, пекара Сандра и компанија Ђак које је све дечаке-учеснике турнира као и најбоље појединце даривала пригодним поклонима.
Медијску подршку турниру су пружили: ТВ Панчево, Спортски Журнал, Панчевац, као    и спортски интернет портали  www.полувреме.рс , www.савремениспорт.цом  , www.србијаспорт.нет  , званични сајт МЗ Качарево www.кацарево.орг.рс  и клубски сајт www.фц-ас.орг.рс  .
Да дечаци и руководства клубова имају где да наставе своје дружење, просторије су за ову свечану прилику уступили: удружење голубара, удружење пецароша “Клен” и шаховски клуб “Јединство”.  Уследило је окрепљење и освежење за све учеснике турнира, сумирали су се утисци , стицала нова познанства и договарали будући спортски сусрети.
“Захвалио бих се свим клубовима који су учествовали у ревијалном и такмичарском делу нашег осмог турнира. Задовољство је имати овакве људе и клубове за спортске пријатеље.Посебно би се захвалио људима који су препознали квалитетан пројекат и годинама учествују у реализацији истог: председнику ФСО Панчево Предрагу Ратковићу, председнику савета МЗ Качарево Бранку Ромићу, као и Бранку Јеротијевићу власнику пекаре Сандра који је од првог турнира уз децу и овај спортски догађај који промовише спорт код најмлађих и само место Качарево.
Драго ми је да по деветии пут са осмесима сви одлазе из Качарева, задовољни организацијом турнира и гостопримљивошћу качареваца, да су дечаци дожвели још једно ново пријатно спортско искуство, упознали нове другаре и уживали играјући утакмице турнира..”– рекао је Слободан Анђеловић Спаске пожелевши успешне спортске каријере свим учесницима ИX турнира “АС Качарево-2011”.