ЗЕЛЕНИ ПОЈАС 2011

 

ЗЕЛЕНИ ПОЈАС 2011

Календарским доласком пролећа настављени су радови на уређењу путног појаса дуж широког пољског пута ка Падини-Црепаји-БНС ФОРМИРАЊЕМ ВЕТРОЗАШТИТНОГ ПОЈАСА  .

 


 


У склопу напора да се око Качарева посаде ветрозаштитни појаси који су током 90`их година потпуно уништени прошле године је урађен пројект периодичног одржавања широког војног пута  од депоније ка раскрсници Падина-Црепаја-БНС у дужини од 3600 метара.
Након геодетског обележавања путног појаса просечне ширине 42 метара багери ДТД су ископали заштитне  канале са обе стране путног појаса у дужини од 3000 метара.На највећем делу трасе је са сваке стране канала  остављено по 5 метара пољског пута.Унутар преосталих 30 метара ће бити посађени дрвореди ветрозаштиног појаса са око 3000 садница.

Тренутно се сади појас до раскрснице Падина-БНС-Црепаја.У акцију садње сибирског бреста,јаблана и дивље јабуке су се укључили поред радника ЈКП Качарево и ученици ОШ "Жарко Зрењанин",чланови ловачког удружења"Сиви Соко" и љубитељи природе.Током 23 и 24 Марта је посађено око 800 садница.
АКЦИЈА СЕ НАСТАВЉА ДОК СЕ НЕ ПОСАДИ ОКО 2500 САДНИЦА У ДРВОРЕДУ СА ОБЕ СТРАНЕ ПУТА ДУЖИНЕ ОКО 2.5 КМ  ( ДО ПРОТИВГРАДНЕ СТАНИЦЕ У ПУТНОМ ПОЈАСУ ШИРИНЕ 42 МЕТАРА)

На јесен ђе бити посађен дрворед и на преосталом делу од раскрснице ка граници са атаром  БНС у дужини од 600 метара након потпуног уређења  путног појаса.

Преостале фотографије можете погледати у Галерији.